Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa.

Zupa ogórkowa.

Składniki:

 ½ filetu z piersi z kurczaka beż skórki- 75 gram,
1/3 opakowania mrożonej włoszczyzny-83 gramy,
300 gram przecieru z ogórków kwaszonych lub ogórki starte na tarce kiszone,
1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 10 gram,
ulubione przyprawy,
2 średnie ziemniaki- 150 gram.

Przepis:

Pokrój w kosteczkę pierś z kurczaka. Mięso zalej woda i gotuj. Dodaj włoszczyznę i ziemniaki i gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie. Zapraw zupę przecierem z ogórków kwaszonych i skrop oliwą.
 
Ocena: 5.0. Przez 3 osoby.
Proszę Czekać...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *