Mix z kapusty pekińskiej i papryki to prosta surówka podawana do drugiego dania, którą można przyrządzić w nie więcej niż w kilka minut.
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki
Składniki na :
1 szklanka posiekanej kapusty pekińskiej- 110 g,
1/2 papryki czerwonej-65 g,
2 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu-24 g
przyprawy: sól i pieprz
Przepis na Mix z kapusty pekińskiej i papryki :
Po pierwsze kapustę staranie oczyścić i drobno posztukować. Czerwoną paprykę umyć w zimnej wodzie, potem wyjąc gniazdo nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Wszystko przełożyć do dużej miseczki, następnie dodać jogurt, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na pewno będzie świetnie się komponować do drugiego dania z dodatkiem ziemniaków i mięsa. Czerwona papryka jest szczególnie polecana w okresie zachorowań na grypę, dlatego polecamy przygotować taką surówkę osobą , których zaczyna ona brać.
W kategorii surówek do obiadu szczególnie polecanym pomysłem jest surówka z kalafiora, do której odnośnik można znaleźć poniżej:
https://www.dietetyczne-przepisy.com.pl/surowka-z-kalafiora/