Spaghetti z pieczarkami i piersią z indyka

Ocena: 4.9. Przez 13 osób.
Proszę Czekać...

Spaghetti z pieczarkami i piersią z indyka, jeśli jesteś fanem różnego rodzaju spaghetti z mięsem to ten przepis z pewnością ci się spodoba.

Spaghetti z pieczarkami i piersią z indyka

Spaghetti z pieczarkami i piersią z indyka

 

Składniki:

1 mała cebula- 50 gram,

makaron spaghetti 1/8 paczki- 31,25 grama

woda,

1 łyżka natki pietruszki- 6 gram

½ łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 5 gram,

5 małych pieczarek- 75 gram,

150 g piersi z indyka,

1/2 średniej papryki- 65 gram,

koncentrat pomidorowy według uznania- około 2 łyżek- 40 gram,

ok. 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu- 24 gramy,

sól.

Przepis:

Na początek makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie pokroić cebulę w plasterki, paprykę. Potem na patelni teflonowej, posmarowanej oliwą podsmażyć cebulę przez około 5 minut, aż się lekko zarumieni. W dalszej kolejności dodać pieczarki i paprykę pocięte w plastry. Wylać pól bulionu lub wodę, wymieszać i gotować jeszcze przez 5 minut, puki cebula i pieczarki nie będą już miękkie. Później dodać pokrojoną w kostkę pierś z indyka i gotować do miękkości. Następnie sos zaprawić koncentratem pomidorowym i jogurtem naturalnym. Połączyć sos z makaronem. Na końcu można podawać udekorowane gałązkami natki pietruszki i podać na dużych talerzach obiadowych.

Dla zainteresowaniach innymi wersjami Spaghetti proponujemy zerknąć na link poniżej, znajdziemy tam przepis na bolognese, które z pewnością wam zasmakuje:

https://www.dietetyczne-przepisy.com.pl/spaghetti-bolognese-dietetyczne/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *