SAŁATKA GYROS

Ocena: 5.0. Przez 9 osób.
Proszę Czekać...

SAŁATKA GYROS

SAŁATKA GYROS

SAŁATKA GYROS

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka

puszka kukurydzy

słoik ogórków konserwowych

słoik papryki konserwowej

dymka ze szczypiorem

mały keczupu

średni słoik jogurtu naturalnego

sól, pieprz

Przepis

Po pierwsze kukurydzę osączyć z zalewy, ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Dymkę posiekać, następnie poszatkować kapustę i zamieszać z 2 łyżkami jogurtu naturalnego.

Filety umyć, usunąć i pokroić w niedużą kostkę, potem oprószyć przyprawą i usmażyć na rumiano na 2 łyżkach oleju. Ostudzić. 

W szklanej misie układać kolejno warstwy: kurczak, keczup, kukurydza, dymka (trochę zostawić do dekoracji), jogurt naturalny, ogórki, papryka, kapusta. Każdą warstwę lekko oprószyć solą i pieprzem.Na koniec udekorować wg uznania szczypiorem, ogórkami i papryczkami. Podawać schłodzoną, najlepiej w przeźroczystej misce, aby robiła lepsze wrażenie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *