Rolady schabowe z serem feta

Ocena: 5.0. Przez 2 osoby.
Proszę Czekać...

Rolady schabowe z serem feta

Rolady schabowe z serem feta

Rolady schabowe z serem feta

Składniki:

100g schabu, 30g sera feta, 1/4 ogórka średniej wielkości- 25g,obranego, pozbawionego gniazd nasiennych i pokrojonego w kostkę, ¼ cebuli- 12,5g, kilka gałązek mięty, ½ ząbku czosnku- 2,5g, pieprz, 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 4g, ½ średniej marchewki- 25g,

Sposób przygotowania:

Mięso myjemy,osuszamy,następnie zawijamy w folię i cienko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Ser fetę rozgniatamy w miseczce widelcem,doprawiamy pieprzem .Dodajemy cebulkę pokrojoną drobno,przeciśnięty czosnek i ogórka oraz pokrojone listki mięty. Dokładnie mieszamy. Na kotlety wykładamy farsz,zwijamy,spinając je wykałaczką. Pieczemy na patelni natłuszczonej olejem,z obu stron(2-3 minuty każda) aż ładnie się zrumienią. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego,dokładamy obrane i pokrojone w słupki marchewki,przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy 20-30 minut w temperaturze 180 * C. Z roladek wyciągamy wykałaczki,wykładamy na talerz,dokładając upieczone marchewki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *