Roladki z kurczaka z korniszonem

Ocena: 5.0. Przez 4 osoby.
Proszę Czekać...

Roladki z kurczaka z korniszonem

Roladki z kurczaka z korniszonem

Roladki z kurczaka z korniszonem

Składniki:

1 mała pierś z kurczaka, cienki mały plaster chudej wędliny drobiowej- 15g, 1 korniszon- 50g, 1 łyżka twarogu (odtłuszczonego) – 12g, papryka w proszku, sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka rozbijam dość cienko. Posypujemy przyprawami i kładziemy na to plasterek wędliny, łyżkę twarogu i ogórka. Zwijam roladki i z wierzchu oprószam pieprzem. Wkładam do naczynia (najlepiej piec w rękawie) i wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika, ok. 30-40 minut. Jeśli chcecie gotować na parze to czas ok. 30-35 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *