1 grudnia 2015

Roladki z kurczaka z korniszonem

Roladki z kurczaka z korniszonem
Roladki z kurczaka z korniszonem Składniki: 1 mała pierś z kurczaka, cienki mały plaster chudej wędliny drobiowej- 15g, 1 korniszon- 50g, 1 łyżka twarogu (odtłuszczonego) – 12g, papryka w proszku, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Piersi kurczaka rozbijam dość cienko. Posypujemy przyprawami i kładziemy na to plasterek wędliny, łyżkę twarogu i ogórka. Zwijam roladki i z
superslim
5 listopada 2015

Gołąbki z mięsem mielonym

Gołąbki z mięsem mielonym
Gołąbki gotowane na parze Dziś prezentujemy Państwu na drugie danie gołąbki z mięsem mielonym gotowane na parze, z pewnością tradycyjną potrawę kuchni środkowo europejskiej. Składniki potrzebne do przygotowania gołąbków z mięsem mielonym: 2 łyżki stołowe brązowego ryżu – 26g, 2 listki kapusty włoskiej- 100g, 1/2 szklanki mięsa wołowego mielonego- 45g, 1\4 czerwonej papryki, – 40g,
superslim