Przepis na spaghetti caprese

Ocena: 4.8. Przez 15 osób.
Proszę Czekać...

Przepis na spaghetti caprese z pomidorami, mozzarellą i bazylią, to szybkie i proste danie, które jesteś w stanie przygotować w 25 minut. Spaghetti caprese to doskonała potrawa dla osób, które są na diecie wysokobiałkowej i trening oraz praca nie daje im zbytnio dużo czasu na przyrządzenie im obiadu.

przepis na spaghetti caprese

przepis na spaghetti caprese

 

Składniki:

makaron zwykłego- 45g,

1 łyżeczka oliwy z oliwkę lub oleju rzepakowego- 4g,

2 średnie pomidory- 260g,

50g sera mozzarella,

50g szynki drobiowej,

2 ząbki czosnku- 10g,

sól, pieprz, bazylia

Sposób przygotowania: 

Po pierwsze makaron ugotuj al dente. Następnie pomidory, szynkę i mozzarellę pokrój w kostkę. Potem na patelnię daj łyżeczkę oliwy z oliwek, po chwili dodaj pomidory, szynkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Poczekaj kilka minut, aż pomidory ładnie puszczą sok. Dodaj ugotowany makaron razem z mozzarellą na patelnię, później dokładnie całość wymieszaj. Dodaj przyprawy: sól, pieprz, bazylię (można dodać wcześniej). Wymieszaj i poczekaj kilka minut żeby składniki się ładnie połączyły z makaronem. Na koniec ułóż zawartości patelni na dużym talerzu obiadowych i podaj do stołu. Przepis zawiera ilość składników na przygotowanie jednej porcji, jeśli chcesz mieć dwie porcje to pomnóż składniki.

Dla fanów spaghetti bolognese zachęcamy zerknąć w jaki sposób można przygotować je, lecz w wersji fit. Poniższy link zawiera film, który w dokładny sposób zobrazuje wam jego przyrządzenie.

https://www.dietetyczne-przepisy.com.pl/spaghetti-bolognese-dietetyczne/

Gdyby powyższe pomysły kulinarne spodobały się wam, to gorąco zachęcamy do komentowanie i wystawiania własnych ocen. W górnym lewym rogu można wystawić własną ocenę za pomocą gwiazdek, zaś na dole wpisu dodać swój własny komentarz.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *