Przepis na spaghetti caprese

Ocena: 4.8. Przez 15 osób.
Proszę Czekać...

Przepis na spaghetti caprese z pomidorami, mozzarellą i bazylią, to szybkie i proste danie, które jesteś w stanie przygotować w 25 minut. Spaghetti caprese to doskonała potrawa dla osób, które są na diecie wysokobiałkowej i trening oraz praca nie daje im zbytnio dużo czasu na przyrządzenie im obiadu.

przepis na spaghetti caprese

przepis na spaghetti caprese

 

Składniki:

makaron zwykłego- 45g,

1 łyżeczka oliwy z oliwkę lub oleju rzepakowego- 4g,

2 średnie pomidory- 260g,

50g sera mozzarella,

50g szynki drobiowej,

2 ząbki czosnku- 10g,

sól, pieprz, bazylia

Sposób przygotowania: 

Po pierwsze makaron ugotuj al dente. Następnie pomidory, szynkę i mozzarellę pokrój w kostkę. Potem na patelnię daj łyżeczkę oliwy z oliwek, po chwili dodaj pomidory, szynkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Poczekaj kilka minut, aż pomidory ładnie puszczą sok. Dodaj ugotowany makaron razem z mozzarellą na patelnię, później dokładnie całość wymieszaj. Dodaj przyprawy: sól, pieprz, bazylię (można dodać wcześniej). Wymieszaj i poczekaj kilka minut żeby składniki się ładnie połączyły z makaronem. Na koniec ułóż zawartości patelni na dużym talerzu obiadowych i podaj do stołu. Przepis zawiera ilość składników na przygotowanie jednej porcji, jeśli chcesz mieć dwie porcje to pomnóż składniki.

Dla fanów spaghetti bolognese zachęcamy zerknąć w jaki sposób można przygotować je, lecz w wersji fit. Poniższy link zawiera film, który w dokładny sposób zobrazuje wam jego przyrządzenie.

https://www.dietetyczne-przepisy.com.pl/spaghetti-bolognese-dietetyczne/

Gdyby powyższe pomysły kulinarne spodobały się wam, to gorąco zachęcamy do komentowanie i wystawiania własnych ocen. W górnym lewym rogu można wystawić własną ocenę za pomocą gwiazdek, zaś na dole wpisu dodać swój własny komentarz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *