Polędwica wieprzowa w sosie chrzanowym

Ocena: 5.0. Przez 3 osoby.
Proszę Czekać...

Polędwica wieprzowa w sosie chrzanowym

Polędwica wieprzowa w sosie chrzanowym

Polędwica wieprzowa w sosie chrzanowym

Składniki:

150 g polędwicy wieprzowej,

pokrojonej w plastry o grubości 2 cm,

½ cebuli- 25 g,

½ łyżeczki tartego chrzanu,

kilka ziaren pieprzu,

50 ml bulionu warzywnego lub wody,

1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 4 g.

Przepis: 

Pól godziny przed duszeniem posmaruj mięso chrzanem. Patelnie teflonową posmaruj oliwą i krótko obsmaż na niej mięso, podlej bulionem, dodaj pokrojoną cebule i ziarna pieprzu. Duś 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *