Polędwica wieprzowa w sosie chrzanowym to prawdziwy lary-tas dla mięsożerców, gdzie chrzan zapewni im dodatkową nutkę ostrości. Na jej przygotowanie wystarczy zaledwie chwile, gdyż nie zajmie nam to więcej niż 30 minut. Poziom trudności przygotowania tego posiłku jest niewielki i na pewno poradzi sobie z nim każdy.
Zatem przedstawiam wam składniki, oraz sposób przyrządzenia pysznej wieprzowej polędwicy w sosie chrzanowym:
Składniki – Polędwica wieprzowa w sosie chrzanowym:
150 g polędwicy wieprzowej,
pokrojonej w plastry o grubości 2 cm,
½ cebuli- 25 g,
½ łyżeczki tartego chrzanu,
kilka ziaren pieprzu,
50 ml bulionu warzywnego lub wody,
1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 4 g.
Przepis – Polędwica wieprzowa w sosie chrzanowym:
Po pierwsze pól godziny przed duszeniem posmaruj mięso chrzanem. Następnie patelnie teflonową posmaruj oliwą i krótko obsmaż na niej mięso, podlej bulionem, dodaj pokrojoną cebule i ziarna pieprzu. Potem duś całość przez okres 15 minut. Na końcu tak przygotowaną polędwice podajemy na dużym obiadowym talerzu, najlepiej towarzyskie ziemniaków lub brązowego ryżu. Do tak przyrządzonego obiadku warto też podać jedną z naszych surówek, do której link jest poniżej:
https://www.dietetyczne-przepisy.com.pl/surowki-do-obiadu-5-najlepszych-pomyslow/