Placki ziemniaczane w wersji light z łososiem

Ocena: 5.0. Przez 3 osoby.
Proszę Czekać...

Placki ziemniaczane w wersji light z łososiem

Placki ziemniaczane w wersji light z łososiem

Placki ziemniaczane w wersji light z łososiem

Składniki:

2,5 średniego ziemniaka- 187,5g, 1 jajko- 50g, szczypta soli, 1 łyżka otrębów pszennych- 6g, dodatki: jogurt naturalny gęsty 0% tłuszczu ¼ opakowania- 50g, wędzony łosoś- 40g, sałatka, rukola lub roszponka- 40g, 1 płaska łyżeczka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek- 4g.

Sposób przygotowania:

Ziemniak ubierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odciśnij wodę. Dodaj jajko, otręby, sól i wszystko dokładnie wymieszaj. Patelnie teflonową lub ceramiczną dobrze rozgrzej i łyżką nakładaj placki (nie za grube). Jeśli masz dobrą patelnie, to nie ma konieczności wlewania jakiegokolwiek tłuszczu. Placki smaż na złoto z dwóch stron.
Usmażone ułóż na sałacie, posmaruj jogurtem i obłóż kawałkami wędzonego łososia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *