Papryka nadziewana piersią z kurczaka i pieczarkami

Ocena: 4.2. Przez 5 osób.
Proszę Czekać...

Papryka nadziewana piersią z kurczaka i pieczarkami

Papryka nadziewana piersią z kurczaka i pieczarkam

Papryka nadziewana piersią z kurczaka i pieczarkam

Składniki:

1 duża papryka czerwona- 300 g, 1/4 woreczka kaszy gryczanej- 25 g- masa suchej kaszy, 5 małych pieczarek- 75 g, ½ małej piersi z kurczaka- 60 g, 1 mała cebula- 50 g, ¼ selera- 50 g, 1 średnia marchewka- 50 g, natka pietruszki 2 łyżeczki- 6 g, 1 płaska łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 4 g, pieprz, sól i bazylia.

Sposób przygotowania:

Pieczarki i mięso podsmaż na oliwie, możesz dodać odrobinę wody. Seler, marchew i cebule zetrzeć na tarce. Dodać pietruszkę i przyprawy, wymieszać wszystkie składniki z kaszą. Paprykę uprzednio oczyszczoną z gniazda nasiennego nafaszerować. Zapiekać całość polewając wodą w żaroodpornym naczyniu przez około 45 minut w temperaturze 180º C.

Przepis
recipe image
Papryka nadziewana piersią z kurczaka i pieczarkami
Autor
Published On
Preparation Time
czas gotowania
całkowity czas przygotowania
ZAGŁOSUJ
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *