Kurczak z woka

Ocena: 5.0. Przez 3 osoby.
Proszę Czekać...

Kurczak z woka

Kurczak z woka

Kurczak z woka

Składniki :

1 mała pierś z kurczaka- 120 g, 1 mała cebula- 50 g, ½ papryki żółtej- 65 g, ½ zielonej papryki- 65 g, , ½ czerwonej papryki- 65 g, 1 średnia marchewka- 50 g, 1 średni pomidor- 130 g, 1 mała kolba kukurydzy- 48 g (zamiast kolby kukurydzy można dodać 2 łyżki kukurydzy konserwowej- 48 g), tymianek, rozmaryn, sos sojowy- 24 g, sól, pieprz, 1 łyżeczka oliwy z oliwek- 4 g.

Sposób przyrządzenia:

Kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy ziołami. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy ją na kilku kroplach oliwy. Kurczaka wrzucamy do cebuli i razem chwilę podsmażamy. Papryki i marchew kroimy w słupki, wrzucamy do kurczaka i wszystko razem dusimy przez około 30 minut. Następnie dodajemy kukurydzy, a chwilę później pomidory, kilka kropel sosu sojowego i chwilę jeszcze podduszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *