Krewetki w sosie pomidorowym

Ocena: 5.0. Przez 6 osób.
Proszę Czekać...

Krewetki w sosie pomidorowym, na brązowym ryżu

Krewetki w sosie pomidorowym

Krewetki w sosie pomidorowym

Składniki:

100 krewetek koktajlowych,

50g pomidorów z puszki,

30g sera feta ,

1/3 woreczka ryżu brązowego- 33g (masa suchego ryżu),

1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego,

bazylia, oregano, czosnek- 5g, natka pietruszki.

Przepis:

Krewetki podsmaż na patelni teflonowej z dodatkiem oliwy i czosnku. Kiedy się lekko zarumienią, dodaj do nich pomidory i jeszcze chwilę duś. Ryż ugotuj i drobno posiekaj. Podawaj na ryżu i posyp na wierzchu pokrojonym serem feta i ziołami.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *