Kanapkowy ratatuj

Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...

Kanapkowy ratatuj

Kanapkowy ratatuj

Kanapkowy ratatuj

Składniki:

1/3 bakłażana- 100g,

1/3 cukinii- 100g,

1/3 cebuli- 12,5g,

kawałek czerwonej papryki- 25g,

1/3 pomidora- 32,5g,

1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 4g,

sól,

pieprz,

zioła prowansalskie,

oregano,

papryka,

bazylia

Sposób przygotowania:

Bakłażana i cukinię pokrój w cienkie plastry. Bakłażana posól i odstaw na 20 minut by puścił wodę. Po tym czasie opłucz go i osusz. Z pomidora usuń gniazda nasienne. Wszystkie warzywa pokrój w małą kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wrzuć warzywa. Duś je na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu ok. 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Schłodź i przechowuj w lodówce.

2 Komentarze do “Kanapkowy ratatuj

Comments are closed.