Gołąbki z mięsem mielonym

Ocena: 5.0. Przez 5 osób.
Proszę Czekać...

Gołąbki gotowane na parze

Dziś prezentujemy Państwu na drugie danie gołąbki z mięsem mielonym gotowane na parze, z pewnością tradycyjną potrawę kuchni środkowo europejskiej.

Gołąbki z mięsem mielonym

Gołąbki z mięsem mielonym

Składniki potrzebne do przygotowania gołąbków z mięsem mielonym:

2 łyżki stołowe brązowego ryżu – 26g,

2 listki kapusty włoskiej- 100g,

1/2 szklanki mięsa wołowego mielonego- 45g,

1\4 czerwonej papryki, – 40g,

1\5 cebuli- 10g,

majeranek ,

1/2 jajka- 30g,

majeranek, sól, przyprawy ziołowe do smaku.

Sposób przygotowania gołąbków gotowanych na parze:

Z małej główki kapusty wykrawamy głąb, liście ostrożnie rozdzielamy, przede wszystkim aby ich nie uszkodzić . Ściągamy zgrubiałe nerwy liściowe, żeby łatwo się zwijało gołąbki. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie w czasie podanym na opakowaniu. Do pojemników parowar wkładamy liście kapusty , następnie gotujemy wszystko na parze przez okres około 10 minut tak, żeby lekko zmiękły. Mięso mielone wołowe mieszamy z ugotowanym na półtwardo ryżem, dodajemy 1 jajko, doprawiamy według swoich upodobań pieprzem, solą, majerankiem. Farsz układamy na posolonych liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a następnie zwijamy w ciasny rulon. Gołąbki układamy dosyć ciasno pojemniku parowaru. Do pojemnika na zioła wsypujemy 1 łyżkę ziół prowansalskich, aby gołąbki delikatnie przeszły ich zapachem. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na parze 45 minut, do czasu aż gołąbki będą miękkie.

Gołąbki można podać z ugotowanymi na parze ziemniaczkami wraz z sosem pomidorowym ,ja w przeciwieństwie do innych bardziej od tego sosu reflektuje keczup. Wszystkich aktywnych użytkowników naszego bloga gorąco zachęcamy do wystawienia odpowiedniej oceny oraz wystawienia komentarza.

Podobne przepisy:

Jeżeli lubią Państwo trochę poeksperymentować w kuchni z tradycyjnymi przepisami proponujemy wypróbować podobny przepis, lecz tym razem na pierwsze danie. Zupa gołąbkowa dietetyczna to bardzo bardzo dobry sposób do wzmocnia naszej odporności, ponieważ szczególnie polecana jest w okresie przeziębienia z zachorowań na grypę :

https://www.dietetyczne-przepisy.com.pl/zupa-golabkowa-dietetyczna/

Zupa gołąbkowa dietetyczna

Zapraszamy na stronę internetową naszej poradni dietetycznej zachęcamy do wejścia w zakładkę w efekty diety gdzie znajdują się pacjenci po zakończeniu kuracji polegającej odchudzającej. Jeżeli macie państwo problem z waszym zdrowiem jesteśmy dostępni pod numerem telefonu 531-200-609:

http://www.superslim.com.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *