Dorsz w ziołach

Ocena: 5.0. Przez 4 osoby.
Proszę Czekać...
dorsz w ziołach

dorsz w ziołach

Składniki:

filet z dorsza- 150 gram, 2 łyżki bułki tartej- 18 gram, 2 płaskie łyżki masła- 20 gram, przyprawy: pieprz, natka pietruszki, koperek, bazylia, ząbek czosnku, sok z cytryny.

Przepis:

Filet skrop sokiem z cytryny i pozostaw na chwilę. Wymieszaj dokładnie bułkę tartą z masłem i ziołami. Przygotowaną masą panieruj rybę. Potem przełóż ja do naczynia żaroodpornego. Piecz w temperaturze 200 º C przez ok. 30 minut. Można również upiec na patelni teflonowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *