Dietetyczna sałatka meksykańska

Ocena: 4.7. Przez 7 osób.
Proszę Czekać...

Dietetyczna sałatka meksykańska

Dietetyczna sałatka meksykańska

Dietetyczna sałatka meksykańska

Składniki:

1 mała zmielonej piersi z kurczaka-120g, 5 małych pieczarek- 75g, ¼ puszki czerwonej fasoli- 50g, 1 łyżka kukurydzy konserwowej- 24g, ½ średniego pomidora- 65g, ½ małej cebuli- 25g, 1 łyżka koncentratu pomidorowego- 20g, ½ szklanki poszatkowanej kapusty pekińskiej- 60g, 1/3 opakowani jogurtu naturalnego 0% tłuszczu- 75g, 1 ząbek czosnku- 5g, zioła, sól, pieprz, papryka w proszku, odrobina chili, kminek mielony, czosnek w proszku.

Przygotowanie:

Mięso zmiel w maszynce. Podsmaż na nieprzywierającej patelni z połową posiekanej cebuli, koncentratem pomidorowym oraz przyprawami. Pieczarki pokrój i uduś bez dodatku tłuszczu, dopraw solą i pieprzem. Mięso i pieczarki pozostaw do ostygnięcia. Przygotuj sos z jogurtu, czosnku, ziół i dopraw go do smaku solą i pieprzem. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy, a pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj i wyłóż na dno miski, a na nią połóż pomidory. Następnie wyłóż mięso, pieczarki, posiekaną połowę cebuli, kukurydzę i fasolę. Sałatkę polej sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *