Składniki:
1 szklanka płatków owsianych- 110g, 1 szklanka otrębów pszennych lub owsianych- 35g, 1 szklanka mąki- 130g, 1/2 szklanki ( DO WYBORU: żurawiny, pokrojonych suszonych moreli, rodzynek, suszonych śliwek, orzechów , wiórków kokosowych, sezamu, daktyli), 1/3 szklanki słonecznika- 90g, 1 jajko- 50g, 1/4 szklanki oleju lub oliwy z oliwek- 62,5g, 1 szklanka soku jabłkowego- 250ml, 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 4g i 1 łyżeczka cynamonu- 4g, sól.
Sposób przygotowania:
Suche składniki połączyć razem. Jajko, olej i sok wymieszać a następnie dodać do suchych składników. Dokładnie wymieszać. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 15-20 minut.
29 Czerwca 2016