Zupa marchewkowo pomidorowa

Ocena: 5.0. Przez 4 osoby.
Proszę Czekać...

Zupa marchewkowo pomidorowa

Zupa marchewkowo – pomidorowa

Zupa marchewkowo – pomidorowa

 

Składniki:

3 średnie marchewki- 150 g,

ok. 250 ml wody,

½ małej puszka pomidorów- 75 g,

2 łyżki jogurtu naturalnego 0 % tłuszczu- 24 g,

1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 4 g,

sól,

pieprz ziołowy.

Sposób przygotowania:

Marchew obierz i pokrój na kawałki. Na patelni teflonowej rozgrzej oliwę, wrzuć marchew. Przesmaż przez chwilę i wlej wodę. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki i gotuj kolejne 10 minut. Zupę zmiksuj blenderem dopraw do smaku solą, pieprzem, zapraw jogurtem naturalnym

1 lipiec 2016 10 minut

Poznaj przepis blog dietetyczne przepisy

>
50 4.42
25 minut
1 Komentarz do “Zupa marchewkowo pomidorowa

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *