Spaghetti z pieczarkami i piersią z indyka

Ocena: 5.0. Przez 3 osoby.
Proszę Czekać...

Spaghetti z pieczarkami i piersią z indyka

spagetti

spagetti

 

Składniki:

1 mała cebula- 50g,

makaron spaghetti 1/8 paczki- 31,25g,

woda,

1 łyżka natki pietruszki- 6g,

½ łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 5g,

5 małych pieczarek- 75g,

150 g piersi z indyka,

1/2 średniej papryki- 65g,

koncentrat pomidorowy według uznania- ok 2 łyżek- 40g,

ok. 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu- 24g.

sól.

Przepis: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Pokroić cebulę w plasterki, paprykę . Na patelni teflonowej, posmarowanej oliwą podsmażyć cebulę ok. 5 minut. Dodać pieczarki i paprykę . Wylać pól bulionu lub wodę, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut, puki cebula i pieczarki nie będą miękkie. Dodać pokrojoną w kostkę pierś z indyka i gotować do miękkości. Sos zaprawić koncentratem pomidorowym i jogurtem naturalnym. Połączyć sos z makaronem. Podawać udekorowane gałązkami natki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *