Omlet caprese z pomidorami, bazylią i serem mozzarella

Ocena: 5.0. Przez 3 osoby.
Proszę Czekać...

Omlet caprese z pomidorami, bazylią i serem mozzarella

Omlet caprese z pomidorami

Omlet caprese z pomidorami

Składniki:

1 jajko- 50g,

3 białka jaj kurzego- 90g,

1 łyżka mleka 0,5% tłuszczu- 12ml,

1 średni pomidor- 130g,

30g sera mozzarella,

świeże listki bazylii,

sól, pieprz,1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 4g.

Sposób przygotowania: Pomidory myjemy i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pomidory sól, pieprz, pokrojone świeże listki bazylii ( 2-3 listków) i dusimy na małym ogniu 3 minuty obracając od czasu do czasu pomidory. Ser mozzarella kroimy w plastry. W misce ubijamy jajka i białka, do których dodajemy mleko i wlewamy na patelnię do podsmażonych lekko pomidorów. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 4 – 5 minut . Na koniec dodajemy plastry sera mozzarella, przykrywamy i smażymy jeszcze ze 2-3 minuty, na małym ogniu. Gotowy omlet wyjmujemy z pateln
Summary
recipe image
Recipe Name
Omlet caprese z pomidorami, bazylią i serem mozzarella
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *