Kurczak po meksykańsku

Ocena: 5.0. Przez 2 osoby.
Proszę Czekać...

Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku

Składniki:

1 mały filet z kurczaka bez skórki- 120g, 1/2 puszki czerwonej fasoli konserwowanej- 100g, 1/2 opakowania mrożonej mieszanki warzywnej- 250g, 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 4g, sól, pieprz, chili, 2 łyżki koncentratu pomidorowego- 40g, 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu- 24g.

Sposób przygotowania:

Filety umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, pikantnie przyprawić, odłożyć do lodówki na około 60 minut. Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek mięsa obrumienić partiami na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla. Warzywa przelać wrzątkiem na sicie i dodać do duszącego się kurczaka. Gdy składniki dania zmięknąć dodać wypłukaną fasolę konserwową, skorygować smak, można zagęścić jogurtem i koncentratem, dusić razem 5 minut i podawać.

1 Komentarz do “Kurczak po meksykańsku
  1. Zrobię jutro ! Wygląda kolorowo na talerzu , ma dużo witamin i jest szybkie do zrobienia. Wszystkie kolorowe przepisy na obiad są zawsze smaczne. pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *