Dorsz z warzywami na patelni

Ocena: 5.0. Przez 4 osoby.
Proszę Czekać...

Dorsz z warzywami na patelni

Dorsz z patelni z warzywami

Dorsz z patelni z warzywami

Składniki:

150 g filetu z dorsza,

1/3 małego opakowania mrożonki warzywnej

150 g, sok z cytryny,

1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 4 g,

odrobina bulionu około 50 ml,

sól, pieprz, tymianek. 

Sposób przygotowania:

Płaty dorsza opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, skrop sokiem z cytryny, posól, odstaw na godzinę. Na patelni rozpuść olej, wsyp mieszankę, duś krótko, przypraw tymiankiem, solą i pieprzem. Rozgrzej olej i usmaż na nim rybę z obu stron na chrupiąco. Przełóż do patelni z warzywami, podlej odrobiną bulionu. Przykryj i duś razem 5 minut.

1 lipiec 201610 minut

Poznaj przepis blog dietetyczne przepisy

>
50 4.42
25 minut

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *