Dietetyczny kurczak curry

Dietetyczny kurczak curry

Dietetyczny kurczak curry

Dietetyczny kurczak curry

 

Składniki:
1 mała pierś z kurczaka- 120g,
1 średnia cebula- 110g,
curry według uznania,
1 średni pomidor- 130g,

1 szklanka jogurtu naturalnego 0% tłuszczu- 250ml. 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka pokroić według własnego uznania (może być kostka, większe kawałki, podłużne lub też rozbić i pokroić). Wcześniej powycinać kawałki tłuszczu. Pokrojony filet suto posypać curry.Rozgrzać patelnię (może być teflonowa lub zwykła). Wlać na dno wodę (ok 1 cm), na to wrzucić pierś i dusić do miękkości. W tym czasie pokroić cebulę (w piórka lub w kostkę) i dorzucić do piersi. Dusić pod przykryciem ok 15-20 minut do miękkości. W miarę potrzeby dolewać wodę, tak żeby się danie nie przypaliło. Danie jest gotowe w momencie, kiedy pierś będzie biała w środku, a cebula miękka. Wyłożyć pierś na talerz, udekorować pokrojonym pomidorem, natką pietruszki oraz dodać jogurt naturalny. Smacznego!
 
Ocena: 5.0. Przez 3 osoby.
Proszę Czekać...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *