dietetyczne ciasto truskawkowe

Ocena: 5.0. Przez 1 osobę.
Proszę Czekać...

ciasto truskawkowe

 

dietetyczne ciasto truskawkowe

dietetyczne ciasto truskawkowe

 

Składniki:

500 ml maślanki 0,5% tłuszczu,

3 jajka- 150g,

3 łyżki oleju rzepakowego- 30ml,

180 g płatków owsianych górskich,

220 g mąki pszennej pełnoziarnistej,

3 łyżki cukru trzcinowego- 30g,

1 opakowanie cukru wanilinowego,

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

ok. 500 g truskawek.

Sposób przygotowania:

Maślankę, jajka i olej roztrzepać razem w misce. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki i cukry. Wymieszać na jednolitą masę. Ciasto powinno być dosyć gęste. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy na połówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę o wymiarach 20x20cm smarujemy masłem i wysypujemy odrobiną płatków owsianych. Ciasto wylewamy na blachę, na górze układamy truskawki, jedna obok drugiej. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. 



 

1 lipiec 2016 10 minut

Poznaj przepis blog dietetyczne przepisy

>
50 4.42
25 minut

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *